Lassen - Met alle denkbare technieken

Lassen: met alle lastechnieken

Bij veel metalen producten is het lassen van onderdelen een standaard bewerking. Elk product stelt daarbij zijn eigen eisen aan de gebruikte lastechniek. Wat voor het ene product de ideale techniek is, hoeft dat voor een ander product zeker niet te zijn. Bij Brink hebben we daarom de mensen en machines om alle gangbare lastechnieken voor uw product te kunnen uitvoeren. Voor Brink werken alleen gecertificeerde lassers met passie voor hun vak. Lassers die uitstekend overweg kunnen met de verschillende lastechnieken en garant staan voor een feilloos eindresultaat.

MIG/MAG en TIG-lassen

MIG/MAG-lassen en TIG-lassen zijn vormen van elektrisch booglassen. MIG-MAG-lassen (tegenwoordig de meest gebruikte lastechniek) kan zowel handmatig, semi-automatisch als volledig door een lasrobot worden uitgevoerd. We TIG-lassen vooral bij aluminium, hooggelegeerd staal (RVS, roestvaststaal) en laaggelegeerd staal met dunne plaatdiktes, omdat hier de lassnelheid vrij laag is. TIG-lassen gebeurt meestal handmatig, maar kan ook geautomatiseerd worden. Uiteraard beschikken we over de modernste machines om automatisch te kunnen lassen.

Langsnaadlassen en rolnaadlassen

Bij het lassen van ronde buizen en meerhoekig gevormde metaalproducten kiezen we voor langsnaadlassen en rolnaadlassen. Rolnaadlassen wordt toegepast voor het verbinden van gelijkgevormde delen, die vervolgens worden nabewerkt ten behoeve van een onzichtbare las. Bij langsnaadlassen worden de lasnaden door middel van pletten en schuren nabewerkt. We beschikken over diverse langsnaadlasmachines en rolnaadlasmachines. Dus ook úw product kunnen we aan!

Puntlassen

Bij puntlassen en projectielassen worden de delen door middel van druk aan elkaar versmolten. Puntlassen wordt voornamelijk gebruikt bij plaatwerk – vooral dunne metalen platen – zonder toevoeging van materiaal. Projectielassen wordt gebruikt op dunne, voorgevormde metalen platen of op kleine voorwerpen die u op metaalplaat wilt bevestigen. Deze lastechniek zien we veel in de auto-industrie, bijvoorbeeld bij het lassen van moeren op plaatwerk. We hebben een breed scala aan punt- en projectielasmachines om aan vrijwel elke vraag tegemoet te komen.

© 2023 Brink Industrial | Disclaimer | Algemene Voorwaarden