De circulaire instrumentennet voor Van Straten Medical

Brink heeft samen met Van Straten een circulair instrumentennet ontwikkeld, waarbij de grondstofketen volledig gesloten is. Dit houdt in dat het gebruikte materiaal nooit verloren gaat bij de instrumentennetten van Van Straten. Tijdens deze samenwerking was de belangrijkste vraag: hoe kunnen we dit instrumentennet circulair maken? Uiteindelijk is het instrumentennet niet alleen circulair geworden, maar voldoet deze ook beter aan het programma van eisen voor een instrumentennet dan de bestaande instrumentennetten. Het instrumentennet is lichter en sterker geworden. Het gewicht is meer dan 30% lager geworden, waardoor ergonomie voor de gebruikers sterk is verbeterd. Daarnaast worden roestvast stalen medische instrumenten, welke niet meer te refurbishen zijn, als grondstof ingezet voor het basismateriaal van de instrumentennetten.

Van Straten Medical is een Nederlandse producent en leverancier van chirurgisch instrumentarium en disposables. Door op een innovatieve manier oplossingen aan te bieden, kunnen zij een bijdrage leveren door de levensduur van medische hulpmiddelen te verlengen, nieuwe technische oplossingen te introduceren en kosten te verlagen. Brink Industrial ondersteunt Van Straten Medical hierin door het eerste circulaire instrumentennet ter wereld te produceren en daarmee één van de snelst groeiende afvalstromen, ziekenhuisafval, samen te reduceren.

Brink heeft samen met Van Straten een circulair instrumentennet ontwikkeld, waarbij de grondstofketen volledig gesloten is. Dit houdt in dat het gebruikte materiaal nooit verloren gaat bij de instrumentennetten van Van Straten. Tijdens deze samenwerking was de belangrijkste vraag: hoe kunnen we dit instrumentennet circulair maken?

© 2023 Brink Industrial | Disclaimer | Algemene Voorwaarden