Omzet industrie stijgt voor 7e kwartaal op rij

Omzet in industrie blijft toenemen

De omzet in de industrie blijft maar stijgen. Voor het zevende kwartaal op rij eindigt de omzet in deze sector in de groene cijfers. Ditmaal nam de omzet met 6,7% toe, in Nederland zelfs met 9,3 procent. De afzetprijzen lieten daarnaast ook een stijging zien van 3,2 procent.

In alle branches nam de omzet toe, maar ditmaal vooral in aardolie-, chemische-, farmaceutische- en rubber- en kunststofproductenindustrie, waar vooral de aardolieproducenten een stevige groei in zowel de omzet maar ook de afzetprijzen laten zien. De voedings- en genotsmiddelenindustrie groeide het minst, met 1,1%.

Belemmeringen

De belemmering die nog steeds geldt voor veel bedrijven zijn de tekorten aan personeel. Aan het begin van het derde kwartaal gaf een vijfde van de producenten aan dat bedrijfsactiviteiten weldegelijk belemmerd worden door een tekort aan personeel. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van een jaar eerder. De openstaande vacatures nemen daarentegen gestaag toe. In deze periode zijn er ruim 6 duizend extra openstaande vacatures ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Van: https://www.vraagenaanbod.nl/nieuws/id16316-Industrile_omzet_stijgt_opnieuw.html

© 2023 Brink Industrial | Disclaimer | Algemene Voorwaarden