Design - Een synthese van vorm en functie

Design

Waarop moet het accent liggen bij industriële ontwerpen: op de functie, de vorm of beide? Het mooiste is natuurlijk als een functioneel ontwerp ook esthetisch alle aandacht weet te trekken. Zolang het ene aspect maar niet ten koste gaat van het andere. Functie en design smelten zo samen tot een product dat volledig voor zijn taak berekend is én mooi om naar te kijken.

We zorgen dat een product niet alleen technisch voldoet, maar ook technisch fascineert. Daarmee bewegen we ons op het snijvlak van design en engineering. Waarbij we het designen van dunne plaatmateriaal onderdelen als ons specialisme beschouwen. Een specialisme waarin we ook zeer veel ervaring hebben.

Best of both worlds

Bij Brink streven we altijd naar een ‘best of both worlds’. Dat is het uitgangspunt van elk ontwerp waaraan we beginnen. We kijken uiteraard eerst goed naar het doel van een product en wat de klant er precies mee beoogt. Want functioneel moet een ontwerp altijd zijn, wil het zin hebben om het te produceren. Tegelijkertijd kijken we al met één oog naar de omgeving waarin het ontwerp moet gaan passen. En dan starten we een brainstorm om tot een ontwerp te komen, dat ver uitstijgt boven elk compromis. Daarbij is het een absolute voorwaarde dat elk design dat we creëren ook op efficiënte wijze maakbaar is.

Producten met karakter

Soms zijn de gedachten en ideeën gedurfd. Dat vraagt karakter van alle partijen. Door via een aansprekend design fascinatie voor het product te creëren, krijgt het een meerwaarde boven ontwerpen die alléén maar functioneel zijn. Het is de kunst om boven het maaiveld uit te steken. En dan is het eindresultaat er ook naar: onderscheidend en een waar visitekaartje voor de onderneming.

Van design tot implementatie

Om u als klant te ontzorgen, gaat onze ondersteuning overigens verder dan alleen design. We kunnen het hele traject van idee tot marktimplementatie voor u regelen, waarbij we uiteraard in elke fase nauw met u samenwerken en waar nodig onze koers bijstellen. Want flexibiliteit… ook dát is Brink.

Heeft u een vraag over design?

Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

contact »

© 2023 Brink Industrial | Disclaimer | Algemene Voorwaarden