Brink geeft plaatwerk een nieuwe dimensie

Als expert in hoogwaardig plaatwerk heeft Brink een solide en jarenlange reputatie opgebouwd. Wie binnen de plaatwerksector een sterke positie wil blijven innemen, zal voortdurend op de marktdynamiek moeten anticiperen. Innoveren is anno nu geen verdienste meer, maar een must. Daarbij zijn de principes van Smart Industry (ofwel Industry 4.0) de springplank naar een efficiënter, schoner en veiliger productieproces, dat aansluit bij de standaard van morgen. Het typeert Brink dat we als plaatwerkspecialist voorop lopen in deze onvermijdelijke industriële transitie – zoals we eigenlijk al jaren doen. Want stilstaan is geen optie en we steken als pionier nu eenmaal graag onze nek uit.

Smart Industry: een gezamenlijke inspanning

De kern van onze aanpak is dat we u als klant volledig willen ontzorgen. En dat bereiken we door nóg slimmer, sneller, flexibeler en efficiënter voor u te produceren – tegen een prijs die juist daardoor extra concurrerend zal zijn. Daarbij zetten we in op verregaande digitalisering van onze processen en een continue digitale keten met onze klanten. Zo brengen we Industry 4.0 op een relevante en rendabele manier in de praktijk, waarbij we u meer als innovatieve partner zien dan als klant.

De voordelen van  Industry 4.0

Deze state-of-the-art manier van produceren heeft een aantal grote voordelen, die ieder op zichzelf al ‘game changers’ zijn, maar in samenhang een nog veel positiever effect hebben op uw en onze bedrijfsvoering. Dat uit zich in onder meer in groter gemak voor u als partner, een hogere en constante kwaliteit van ons plaatwerk, een wezenlijke bijdrage aan de circulaire economie en een verhoogd inzicht in essentiële data.

One stop shop

Om met het eerste te beginnen: we bieden u het gemak van een one stop shop op turn-key basis. Dat betekent dat we u van start tot finish kunnen ontzorgen. We kunnen voor u het hele traject uitvoeren van design, cost- en re-engineering tot aan complete assemblage. Vervolgens produceren we met een maximum aan flexibiliteit: u kunt bij ons net zo makkelijk terecht voor 50 als voor duizenden stuks. Mede dankzij het feit dat onze productie geheel in Nederland plaatsvindt, zijn de lijnen én de levertijden kort. Met als bijkomend voordeel dat we door de eveneens korte transporttijden helpen om de CO2-uitstoot te reduceren. Al deze facetten hebben uiteraard een zeer gunstig effect op de Total Cost of Ownership (TCO).

Gegarandeerd hoge kwaliteit

Binnen onze Smart Industry omgeving werken diverse variabelen samen om een constante hoge kwaliteit van onze producten én onze processen te garanderen. Door alle procesfasen efficiënt op elkaar af te stemmen en onafgebroken de kwaliteit te monitoren, staan we in voor strakke planningen en stipte levertijden. Ook de kwaliteit van onze grondstoffen en materialen staat onder strenge controle. Dit leidt niet alleen tot een betrouwbaar en duurzaam eindproduct, maar ook tot een kleinere kans op faalkosten. Daarnaast heeft kwaliteit bij ons nog een andere kant. Zo schenken we extra aandacht aan het milieu en het welzijn van iedereen met wie we werken. Iets wat onder meer is ingebed in onze Total Productive Maintenance (TPM), die ervoor zorgt dat productie, veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid bij Brink altijd optimaal in balans zijn. En dat storingen of vertragingen in het productieproces zoveel mogelijk worden voorkomen.

Investeren in circulair denken

Een ander gezicht van Industry 4.0 is voor ons de focus op circulariteit. De circulaire eco- nomie vraagt om processen die minder afval en minder CO2 veroorzaken. Brink investeert voortdurend in zulke processen en machines, om zo duurzaam mogelijk te kunnen produ- ceren. De meest recente investering betreft een multifunctionele plaatwerkstraat, die is ingericht op modulaire productie en standaard grootformaat platen. Daarmee zet Brink een volgende stap in het circulair denken, dat al jaren geleden is ingezet. Door de toegepaste technieken kunnen we bijdragen aan de circulaire economie, waarbij efficiënter gebruik van grondstoffen ook leidt tot minder afval.

 

 

Big data die u verder brengen

Het adagium ‘meten is weten’ nemen we bij Brink zeer serieus. De verregaande digitalisering van onze machines en processen stellen ons in staat om zeer veel nuttige data te verzamelen en te ontsluiten voor permanente verbeteringen. Elk productieproces levert weer nieuwe kennis op. Kennis die we niet alleen graag benutten voor toekomstige projecten en mogelijke innovaties, maar ook zoveel mogelijk delen met onze klanten. Want het past binnen Industry 4.0 om transparant te zijn en high-end data-analyses in te zetten voor het gezamenlijk belang. Dat werkt zelfs twee kanten op, zodat je het co-makership in kennis zou kunnen noemen.

De nieuwe plaatwerkstraat Prima Power LPBB-lijn: onze tool richting Smart Industry

Vaak is de introductie van een innovatieve machine al genoeg om de aandacht van een dynamische markt te trekken. Zo’n revolutionaire machine is de nieuwe LPBB-lijn van Brink zeker. Maar tegelijkertijd is hij veel meer dan alleen een nieuwe schakel in het productieproces: hij is een unieke tool om het Industry 4.0 principe gestalte te geven. Niet voor niets heeft Brink bewust serieus geïnvesteerd in deze ‘next level step’ in plaatwerktechnologie, die in het voorjaar van 2020 wordt verwacht. Dankzij deze ultramoderne machine zal de fabricage van hoogwaardig plaatwerk naadloos gaan passen binnen onze Smart Industry filosofie.

De mooiste vorm van perfectie

In feite is de LPBB-lijn een slimme en doordachte aaneenschakeling van diverse functionaliteiten. Alleen al het formaat van de platen is indrukwekkend: we kunnen het platenmagzijn laden met standaard grootformaat platen van 3000 x 1500 mm. Vervolgens voeren we de platen langs de geïntegreerde fiberlaser- en ponsnibbelmachine, die vervormingen efficiënter kan realiseren dan ooit. De fiberlaser snijdt haarscherp en razend- snel, terwijl de ponsnibbelmachine perfect is voor de kleine vervormingen. Zo heeft u altijd het ‘beste van twee werelden’. Via de zelfdenkende omkeerrobot gaat de plaat naar de derde machine in lijn: het geavanceerde ‘bend center’, met een pijlsnelle omsteltijd van 0-18 seconden, voor het nauwkeurig en afdrukloos buigen van platen. En als voor het buigen eerst nog andere bewerkingen moeten plaatsvinden, worden ze automatisch

zijdelings naar de kantbank geleid. Maar er is nóg een interessante functionaliteit! Door de directe koppeling van ERP aan de machine kunnen data snel worden geanalyseerd. Daarmee levert de LPBB-lijn straks niet alleen snel een perfect en duurzaam eindpro- duct, maar ook onbetaalbare inzichten.

Als eerste maakbedrijf van Nederland stellen we deze slimme configuratie – de enige in ons land – beschikbaar voor onze partners. Daarnaast heeft Brink geïnvesteerd in een nieuwe lasrobot, nieuwe puntlasmachines en een nieuwe kantbank met automatische buighoekcorrectie. Zo geven we maximaal vorm aan de principes van Smart Industry.

 

© 2023 Brink Industrial | Disclaimer | Algemene Voorwaarden